Home

Our Story

Iluigi

Blog

Shop

Contact

Iluigi Olijfpluk Reis

OP DE HEUVELS VAN BOLSENA

Bolsena is al 30 jaar onze tweede thuis, hier komen we tot rust. Hier vind je nog het authentieke Italië. De vriendelijke gastvrije bevolking, prachtige unieke landschappen en de authentieke traditie van het bewerken van olijven tot hemelse olijfolie.

Onze grond ligt op de flanken van de heuvels met zicht op het meer van Bolsena. Wat begon met een stukje grond van 2000m met oude vitale olijfbomen, resulteerde al snel in meer dan 4,5 hectare olijfgaard.

ODE AAN DE ETRUSKISCHE CULTUUR

Het meer van Bolsena is het episch centrum van de Etruskische cultuur, de eerste grote beschaving op het Italiaanse schiereiland. Het magische ‘Lago di Bolsena’ in het Noorden van de regio Lazio is het grootste vulkanische meer van Europa. De streek is al sinds de tijd van de Etrusken gekend voor de hoge kwaliteit van de olijfolie.

‘Wat goed was voor de Etrusken is goed voor ons’

UITGESPROKEN SMAAK

Onze olijfbomen zijn typisch voor de streek: Frantoio en de autochtone soort Canino en produceren een olie met een midden tot hoge fruitige intensiteit. Iluigi olive oil heeft tonen van groene bladeren en gras en eindigt met een zoete, milde verse amandelsmaak, een peperige sensatie en een aangename nota van bramen. Iluigi olive oil is een relatief pittige extra virgin olijfolie. Typisch aan de Frantoio olijfolie is de boterachtige en romige textuur.

Goede olijfolie is fruitig (zacht, aromatisch en boterachtig). Verse olijfolie heeft iets bitter op de tong en geeft een peperige sensatie in je keel.

Proeft olijfolie complex van smaak, als een werkelijk smaakboeket in je mond, en blijft deze in je mond kleven, dan heb je te maken met een superieure olijfolie.

100% ORGANIC

Onze olijfgaard wordt met veel zorg behandeld in elke fase van het leven van de bomen, tot het persen van de olijven met respect voor de natuur.

Onze olijven worden 100% biologisch geteeld en krijgen enkel natuurlijke meststof, aromaten, algen en solfer. Géén kunstmest, nitraten of ammoniak. Dit proef je! Een olijfboom neemt alles op wat je hen geeft.

BIO LABEL

Onze olijven dragen het Europees bio label en worden met de hand geplukt en binnen de 24u mechanisch geperst. Wij bottelen enkel olie van de eerste persing en zonder verdere behandeling. Eerste persing of koud persen betekent dat de olijfolie bij het uitvloeien van de perskoek niet warmer dan 28°C is geweest. Als de temperatuur hoger is, gaat dat ten koste van de kwaliteit.

BOTTELEN

Om de invloeden van licht, warmte en zuurstof zo veel mogelijk te beperken, slaan we de olie op in stalen vaten om enkele weken tot rust te komen. De olie wordt vacuüm gebotteld in stalen flesjes, die geen zuurstof of licht binnenlaten.

We bewaken heel streng de kwaliteit en zuiverheid van onze olijfolie. Iluigi olive oil bevat meer vitamines en bioactieve stoffen bevat dan de ‘mainstream’ olijfolie en dat verschil proef je onmiddellijk.

ILUIGI

Breeveld 4 2970 Schilde 
België

OPENINGSUREN

Altijd welkom op afspraak of wij komen naar jou toe. 

E

Jouw Privacy

E

Voorwaarden

E

Cookies