Home

Our Story

Iluigi

Blog

Shop

Contact

Iluigi Olijfpluk Reis

Iluigi – Pistachio Ice

Olijfolie – pistache-ijs, een al bekende smaak naar een volledig nieuw niveau geheven.

De pistacheboom werd al in de oudheid over heel Azië en de Middellandse Zee verspreid. In de negentiende eeuw kwam hij in Amerika aan, maar de noot werd er pas echt populair vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw. In venetië werd door de handel van specerijen met heel het middelands-zeegebied ook de pistache geintroduceerd. Italië kreeg een heel nieuwe smaak dat kon toegevoegd worden aan hun rijk assortiment van gelato’s.

De pistache is een kleine boom die van nature uit Azië komt. Later kweekte men pistache over de hele wereld, zelfs in Europa. Pistaches zijn eigenlijk geen echte noten, maar de pitten van een steenvrucht. Het vruchtvlees wordt eraf gewassen en de rijpe stenen springen open. Men onderscheidt rijpe en onrijpe pistachenoten van elkaar door ze op een blokje staal te laten vallen.De rijpe noten maken een totaal ander geluid dan de onrijpe en zijn zo dus meteen van elkaar te onderscheiden.

Iluigi olive oil pistachio is voor de echte fijnproevers. Het ijs heeft een unieke smaak van twee zachte ingrediënten die gecombineerd worden. Iluigi organic extra virgin olive oil en de beste pistachenoten vormen dit onweerstaanbare ijs. Proef het nu!

ILUIGI

Breeveld 4 2970 Schilde 
België

OPENINGSUREN

Altijd welkom op afspraak of wij komen naar jou toe. 

E

Jouw Privacy

E

Voorwaarden

E

Cookies