Home

Our Story

Iluigi

Blog

Shop

Winkelmand

Contact

Iluigi Olijfpluk Reis

Iluigi – Amarena Ice

We zochten naar een Italiaans product om ons olijfolie-ijs te combineren. Een heerlijk zoet fruit in combinatie met de zachte smaak van olijfolie. Zo creëerden we Iluigi Olive oil Amarena.

Amarena-kersen komen oorspronkelijk uit Bologna en Modena in Italië. Net zoals de champagne mag je alleen wijn uit de regio champagne echte champagne noemen. Zo is het ook met Amarena-kersen. Deze zure kersen worden eerst ontpit en dan ingelegd in een zoete siroop. Na deze inleg periode hebben de kersen een donkerrode schil die bij dit soort kersen zorgt voor zijn stevigheid, knapperige structuur en zoetheid.

Het recept van de ingelegde kersen zou bedacht zijn door Rachele Buriani, vrouw van een kruidenier. Zij noemde haar recept “marena con frutto”. Het was haar man, Gennaro Fabbri, die het product later op de markt bracht. Fabbri is een familiebedrijf dat nog steeds bekend staat om zijn heerlijke recepten.

Bij Iluigi kiezen we voor kwaliteit en daarom gaan we voor amarena kersen i.p.v. gewone kersen. Je proeft echt het verschil!

De combinatie van de zachtheid van organic extra virgin Iluigi olive oil en de uitgesproken, zoete smaak van amarena-kersen geven een zachte, maar toch zoete ervaring aan je smaakpapillen.

ILUIGI

Orgelstraat 6  (Bourlaschouwburg)
2000 Antwerpen
België

OPENINGSUREN

Donderdag t.e.m. zaterdag:
11u00 - 18u00

Je bent eveneens steeds welkom op andere tijdstippen op afspraak, ook voor private shopping.

E

Jouw Privacy

E

Voorwaarden

E

Cookies