Home

Our Story

Iluigi

Blog

Shop

Contact

Iluigi Olijfpluk Reis

Iluigi – Olijfolie & appelcake 

Denk aan de echte Italiaanse oma’s die bij hun Mediterraan theemomentje een heerlijk stuk zelfgebakken cake verorberen die ze diezelfde ochtend nog maakten bij ochtendstond.  

Deze overheerlijke Iluigi Olive Oil cake met verse appels is een variatie op een traditionele Italiaanse cake waarvan de origine zich bevindt in het prachtige Ligurië, een kustgebied gelegen in het noordwesten van het land.  

Ingrediënten: 2 appels, 120 gram gezeefde zelfrijzende bloem, 125 ml Iluigi olijfolie, 100 gram suiker, 2 eieren, 2 eetlepels kaneelpoeder, bakvorm, 1 eetlepel vanillesuiker 

Stap 1: Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.  

Stap 2: Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in dunne partjes van +- een halve centimeter. Besprenkel de appels met kaneel en zet ze even aan de kant.  

Stap 3: Doe de 100 gram suiker, eidooiers en de vanillesuiker in een kom en meng met een mixer. Voeg hierna de bloem toe en mix opnieuw. Als het deeg te dik zou worden, voeg dan eventueel wat melk toe. Voeg nu ook in een dunne straal de Iluigi olijfolie toe terwijl je blijft mixen.  

Stap 4: Klop in een andere kom de eiwitten op. Voeg het eiwit toe aan het beslag, maar doe dit heel voorzichtig, zodat de cake goed luchtig blijft.  

Stap 5: Schik de appelschijfjes in het cakebeslag. 

Stap 6: Vet een springvorm in met Iluigi olijfolie en bestrooi met een bloem. 

Stap 7: Giet het beslag in de springvorm en bak de cake gaar. Dit duurt ongeveer 40 minuten. De cake is klaar als je er een tandenstokertje in kan prikken zonder dat er nog beslag aanhangt. Laat de olijfolie-appelcake afkoelen en haal uit de vorm.  

ILUIGI

Breeveld 4 2970 Schilde 
België

OPENINGSUREN

Altijd welkom op afspraak of wij komen naar jou toe. 

E

Jouw Privacy

E

Voorwaarden

E

Cookies