Iluigi – Risotto met groene asperges
Ingrediënten (4 personen) : een kilogram groene asperges, twee tenen knoflook, el Iluigi olive oil, 350 g risotto-rijst, 200 ml witte droge wijn, 100 g Grana Padano, 3 lente-uien, 50 g ongezouten roomboter
Stap 1: Was de asperges, snij het onderste deel er ruim af, snij dan de asperges in stukken van 2 cm.
Stap 2 : Kook de asperges 10 minuten in bouillon water en hou het vocht bij.
Stap 3: Pers de look. Verhit een pan, doe er olijfolie, de geperste look en de Iluigi risottorijst in. Bak gedurende 1 min. Giet hierna de witte wijn erbij.
Stap 4: Was de lente-ui en snij ze in kleine ringetjes.
Stap 5: Schep een lepel van het vocht bij de risotto, roer en wacht tot het water verdampt is. Doe dit tot je ongeveer 1 liter bouillon water aan de iluigi risotto rijst hebt toegevoegd.
Stap 6: Rasp de Grana Padano, voeg ze samen met peper, zout, boter en de groene asperges toe aan de iluigi risottorijst.
Stap 7: Schep de rijst op een bord, besprenkel met Grana Padano en lente-ui.
Stap 8: schenk jezelf een goed glas wijn in en geniet!
OPENINGSUREN
Altijd welkom op afspraak of wij komen naar jou toe.