Home

Our Story

Iluigi

Blog

Shop

Contact

Iluigi Olijfpluk Reis

SILVIE & CARL

De afgelopen periode was voor ons een bezinningsperiode. Zowel de reissector als de meeting- en event sector heeft rake klappen gekregen door de Covid-19 maatregelen. Onze dagen kleurden plots anders, de gecoördineerde drukte die we gewend waren viel weg en dit was even wennen. In zulke uitzonderlijke omstandigheden kan je 2 dingen doen: je berust of je gaat op zoek naar nieuwe opportuniteiten. De tijd die vrij kwam hebben we ten volle benut om ons gezamenlijk project, The Iluigi Experience vorm te geven en uit te breiden. Tijd voor een nieuwe andere dynamiek.

– BORN TO BE OLIVE –

We reizen jaarlijks af naar de olijfgaard om een week lang manueel olijven te plukken. Een helse karwei maar een een super ervaring! Initieel was het de bedoeling om enkel olijfolie voor onszelf en familie te maken maar dit is ietsje groter uitgedraait.

We zijn ons gaan verdiepen in biologisch telen en de microbe heeft ons te pakken gekregen. Na vele werkzaamheden en optimalisaties zijn we trots dat onze olijfolie het Europees biolabel draagt.

Silvie & Carl

BOLSENA , ITALIË

Bolsena is een prachtige Mediteraanse streek gelegen in het noorden van Lazio. Het stadje Bolsena ligt in het noordwesten van het Bolsenameer, aan de voet van een oude vulkaan. Het Bolsenameer is het grootste vulkanische meer van Europa, ook wel de ‘navel van Italië’ genoemd vanwege zijn vorm en ligging midden op het schiereiland. In de vele stadjes rond het meer vind je tal van archeologische bezienswaardigheden. De streek biedt tal van panoramische wandel- en fietsroutes en een waaier aan watersporten. De stranden rond het meer zijn donkere vulkanische zandstranden met wat kiezelstranden.

WORK & LIFE BALANCE

Het ondernemerschap zit ongetwijfeld in ons DNA. Ons reisagentschap zit al 3 generaties in de familie en we hebben niet lang geaarzeld om het seminar concept met een blanco pagina op te starten. Hoe gepassioneerd we onze job ook doen, we vinden het heel belangrijk zoveel mogelijk qualitytime met de kids door te brengen. Tijdens onze reizen draait alles rond familie! Bolsena is onze 2e thuis, hier komen we echt tot rust.

Wanneer we hier toekomen zijn we instant gecharmeerd door de kleine Middeleeuwse stadjes, het lekkere eten, de authenticiteit en de gastvrijheid die je hier voelt. Ver weg van het massatoerisme. Het lijkt soms alsof de tijd hier is blijven stilstaan.

EIGEN OLIJFGAARD

2019 werd onze droom werkelijkheid. We kochten een olijfgaard, gelegen op de flanken van de heuvels van het Bolsena meer. Wat begon met een stukje grond met oude vitale olijfbomen van 2000m² resulteerde al snel prachtige olijfgaard van meer dan een hectare.

Onze olijfsoorten zijn typisch voor de streek. Frantoio en de autochtone soort Canino. Beide olijfbomen hebben een gemiddelde tot hoge productiviteit, die jaar op jaar constant is. De olijven zijn gemiddeld qua grootte en hebben een hoog rendement voor olijfolie.

MAGISCHE TEAMBUILDINGS

Teambuildings te midden van een uitgestrekt landschap

De omgeving heeft iets magisch en geeft je het gevoel van het traditionele Italië. We hebben ons hart hier verloren en willen deze mooie plek ook graag met anderen delen. Al eens een teambuilding met je collega’s in Italië overwogen? We werken heel graag een totaalconcept voor je uit.

We halen het maximum uit je teambuilding en laten je kennismaken met archeologische pareltjes, gastronomische plekjes, leuke bezienswaardigheden, panoramische roadtrips, leuke activiteiten op de olijfgaard enz.

Challenge ons en we werken graag een voorstel voor je uit.

Take me to Italy

We inspireren je graag voor een unieke teambuilding

ILUIGI

Breeveld 4 2970 Schilde 
België

OPENINGSUREN

Altijd welkom op afspraak of wij komen naar jou toe. 

E

Jouw Privacy

E

Voorwaarden

E

Cookies